020 530 0160

Keukenbladenoctrooi kapot

Gepubliceerd op 9 december 2005 categorieën 

De Rechtbank Den Haag heeft met zijn vonnis van 7 december 2005 het Nederlandse deel van een Europees octrooi vernietigd voor een methode om keukenbladen te maken. Het gaat er om afvalhout te vermijden bij het maken van keukenbladen. Het Europese octrooi staat op naam van Zodiac Europe, een Luxemburgse onderneming. De procedure was begonnen door Isoform B.V. uit Leek, een concurrent. Zodiac en Isoform ruziën al jaren over de vraag of de laatste inbreuk maakt op het octrooi.


De Rechtbank vernietigt het octrooi wegens gebrek aan inventiviteit. Klaarblijkelijk ligt het voor de hand om publicaties te combineren uit de meubelmakerij en uit de industriële vervaardiging van panelen waaruit de uitvinding logisch voortvloeit. Dat blijkt onder ander uit Zodiacs verwijzing in de beschrijving van haar octrooi naar een Nederlandse terinzagelegging waarin over meubelmakerij wordt gesproken.


 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doeko Bosscher

publicaties

Gerelateerde artikelen