020 530 0160

Kein Heineken

Gepubliceerd op 2 september 2009 categorieën 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al eerder schreef ik over het biermerk Bavaria, dit keer is het biermerk Heineken aan de beurt. Heineken heeft zaterdag beslag laten leggen op 1200 flesjes bier van het Zwitserse merk ‘Keineken’ en 100  ‘Keineken’ bier glazen. Het merk is opgezet door de Vereniging Keineken uit Engelberg die zei een afkeer te hebben van Heineken, omdat Heineken via overnames nu ook steeds nadrukkelijker aanwezig is in Zwitserland, vandaar het merk Keineken dat – voor wie het nog niet doorhad –  staat voor Kein Heineken ( = Geen Heineken).

 

De Nederlandse bierbrouwerij kan hier niet om lachen en heeft beslag laten leggen omdat Heineken van mening is dat de Vereniging Keineken merkinbreuk pleegt; de woorden zouden te veel op elkaar lijken, waarmee gedoeld wordt op mogelijke verwarring die bij consumenten zou kunnen onstaan.

 

De Vereniging Keineken zegt echter dat de beide merken de consument niet zullen verwarren, omdat de etiketten zeer verschillend zijn. De Zwitsers hebben verder ook al een (openbare) aanvraag ingediend om Keineken officieel te registreren als merk, waardoor Heineken waarschijnlijk al zo snel actie heeft ondernomen (door middel van het beslag leggen). De kans dat Heineken daarnaast ook oppositie tegen de registratie zal indienen is volgens het Amsterdamse merkenbureau Shieldmark. Zacco groot.

 

Lees hier het bericht. 

Bron: Adformatie.nl en Gooi en Eemlander
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Kim Crijns

publicaties

Gerelateerde artikelen