020 530 0160

Kansspelautoriteit publiceert aanpak en veel gestelde vragen over handhaving

Gepubliceerd op 18 februari 2014 categorieën , ,

De Kansspelautoriteit (KSA) heeft de afgelopen week aanvullende informatie over de aanpak van handhaving op haar website gepubliceerd. Dit op het moment dat er ook door het kamerlid Mei Li Vos over dit onderwerp vragen zijn gesteld. 

Een groot deel van de informatie was – ook voor de Tweede Kamer – al beschikbaar op de website van de KSA. De KSA bracht in juni 2012 de criteria die de prioritering bij handhaving bepalen naar buiten. De prioriteringscriteria luiden sindsdien als volgt:

  • een kansspelwebsite mag geen .nl hebben en/of;
  • een kansspelwebsite mag niet in de Nederlandse taal te raadplegen zijn en/of;
  • er mag geen reclame gemaakt worden via radio, televisie en/of geprinte media gericht op de Nederlandse markt.

Websites die voldoen aan de prioriteringscriteria worden nog steeds als eerste aangepakt. Overigens blijkt uit de boete van € 150.000 die eind 2013 werd opgelegd aan de aanbieders van Casino.com dat niet alleen websites met een .nl extensie worden beboet.

Aanschrijving voor beboeting

Volgens het huidige beleid worden marktpartijen eerst aangeschreven om hun website en/of  reclamebeleid binnen een redelijke termijn aan te passen, zodat deze niet meer op de Nederlandse markt is gericht. Als een aanbieder binnen die termijn niet adequaat handelt, zal de KSA tot handhaving overgaan.

Inmiddels zijn er twee boetes opgelegd van € 100.000 (Globalstars) en de eerder genoemde boete van € 150.000.  In de veel gestelde vragen benadrukt de KSA dat online aanbieders geen afspraken met haar kunnen maken om niet aangepakt te worden. Er lopen op dit moment een aantal handhavingsonderzoeken. De KSA zal zodoende naar verwacht nog van zich laten horen. Compliance is geen wassen neus!

 

 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Machteld Robichon

publicaties

Gerelateerde artikelen