020 530 0160

Kansspelautoriteit deelt boete uit aan William Hill

Gepubliceerd op 14 december 2018 categorieën ,

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een aanbieder van online kansspelen, genaamd William Hill, een boete opgelegd van 300.000 Euro. Via de website van William Hill werden kansspelen aangeboden aan de Nederlandse consumenten. Dit is in strijd met de Nederlandse wetgeving.

Nederland kent als één van de weinige Europese lidstaten nog geen wetgeving met betrekking tot het aanbieden van online kansspelen. Al geruime tijd wordt er wel gewerkt aan de komst van nationale wetgeving die het mogelijk moet maken voor de Kansspelautoriteit om online aanbieders een vergunning te verlenen. Op dit moment is het gericht aanbieden van online kansspelen op de Nederlandse markt vooralsnog verboden. Wetgeving omtrent kansspelen is binnen de Europese Unie niet geharmoniseerd en in veel Europese lidstaten is het aanbieden van online kansspelen wel wettelijk toegestaan. Dit leidt tot de vreemde situatie dat, ondanks het nationale verbod, gebruikers toch gewoon online kunnen spelen.

De Kansspelautoriteit is wel bevoegd om deze online aanbieders van kansspelen te beboeten. Hiervoor is vereist dat de aanbieder zich ook daadwerkelijk richt op de Nederlandse markt. Volgens de Kansspelautoriteit was dit bij William Hill het geval en is daarom een boete opgelegd. Zo was de website bereikbaar vanuit Nederland en de optie ‘Nederland’ werd zelfs genoemd in het menu. Bovendien was de klantenservice bereikbaar vanuit Nederland en kon er betaald worden via IDEAL (een betaalmethode alleen beschikbaar voor Nederlandse banken). Op de website worden casinospellen aangeboden en kunnen weddenschappen worden afgesloten op sportwedstrijden. Naast de website bood William Hill ook nog twee gokapps aan die via Nederlandse IP-adressen waren te downloaden. Om deze reden acht de Kansspelautoriteit een boete van 300.000 Euro passend.

De Kansspelautoriteit laat verder weten dat de aanpak van het illegaal aanbod tot de prioriteiten behoort in 2019. Spelers die gebruik maken van online kansspelen doen dit onbeschermd nu er geen toezicht wordt gehouden. Bescherming van de consument is, naast het voorkomen van kansspelverslaving en de bestrijding van illegaliteit de belangrijkste doelstelling, aldus de Ksa. Verder stelt de Autoriteit, nu de Wet kansspelen op afstand nog niet is aangenomen, dat online aanbieders voorlopig hun diensten middels ‘geoblocking’ zo kunnen inrichten dat deze diensten niet beschikbaar zijn voor Nederlandse IP-adressen.

 

Bron: https://kansspelautoriteit.nl/nieuws/nieuwsberichten/2018/december/boete-3-ton/
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Jesse

publicaties

Gerelateerde artikelen