020 530 0160

Jonger merk versus oudere domeinnaam

Gepubliceerd op 13 maart 2006 categorie├źn ,

Idols-finaliste Floortje boekte toch een overwinning in de Rechtbank Arnhem. Gedaagde heeft eind vorig jaar de domeinnamen elleneeftink.nl en floortjesmit.nl geregistreerd.  Beide dames hebben kort daarop hun volledige namen als woordmerk gedeponeerd bij het Benelux-Merkenbureau en maakten bezwaar tegen de registratie van hun namen als .nl domeinnamen.


De Rechtbank oordeelde niet alleen dat er sprake is van merkinbreuk maar construeerde ook een soort gebruiksverplichting voor domeinnamen. De houder van een jonger merk kan onder omstandigheden wel degelijk optreden tegen een oudere domeinnaam. Het daadwerkelijke gebruik van de domeinnamen voorafgaand aan het merkdepot en de doeleinden van de domeinen zijn hierbij van belang.


De rechter oordeelde dat gedaagde geen enkel recht heeft verkregen waardoor de latere gedeponeerde merken zouden moeten wijken. Bovendien heeft gedaagde verzuimt een geldige reden aan te voeren waarom hij nu juist deze domeinnamen nodig zou hebben.


Lees hier het volledige bericht

Bron: Boek9.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen