020 530 0160

Joel Tenenbaum bekent: “I used the computer. I uploaded and downloaded music.”

Gepubliceerd op 31 juli 2009 categorieën , ,

Al eerder deze week schreef Frederik Zuiderveen Borgesius over de aangeklaagde Amerikaanse filesharer Joel Tenenbaum die mogelijk een boete van 4,5 miljoen dollar moet betalen.

Joel Tenenbaum heeft volledig schuld bekend aan het downloaden en uploaden van 30 muzieknummers, door middel van p2p- programma’s als Kazaa en Limewire.

In eerdere verklaringen die Tenenbaum gaf, verklaarde hij nog dat een vriend of zijn twee zussen zijn computer (waar de muzieknummers op stonden) hadden gebruikt. Deze vriend en zijn zussen ontkende dit later en in de nieuwe verklaringen van Tenenbaum zegt hij dat zij inderdaad niet zijn computer hadden gebruikt.

Een uitspraak van de rechter Nancy Gertner dat er onder meer sprake is van auteursrechtschending zal zeer waarschijnlijk volgen.

Lees hier het hele verhaal geschreven door jurist Ben Sheffner, die verslag doet van deze zaak. Sheffner noemt zichzelf overigens “pro-rechthebbende”, dus hij is – net zoals de meesten in dit soort zaken (?) – niet helemaal onpartijdig.

Bron: www.webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Kim Crijns

publicaties

Gerelateerde artikelen