020 530 0160

iPhone look-a-like van beurs gehaald

Gepubliceerd op 10 maart 2008 categorieën , ,

Na een klacht van Apple heeft de Duitse politie de beursstand van het Chinese bedrijf Meizu gesloten en leeg laten halen. Meizu toonde op de CeBIT, de jaarlijkse IT-beurs in Hannover, haar “Mini One” mobiele telefoon, die volgens Apple te veel op de iPhone lijkt.Volgens kenners is de Mini One nauwelijks van de iPhone te onderscheiden: “De interface is compleet gestolen: alle iconen zijn vrijwel identiek, de indeling en menu’s zijn gelijk aan die van de iPhone en zelfs de klikgeluiden klinken hetzelfde.”


Apple heeft de vormgeving van haar producten wereldwijd beschermd door onder meer merkrechten, modelrechten en auteursrechten. In Europa is de wetgeving op het gebied van intellectuele eigendomsrechten voor een groot deel geharmoniseerd. De kans is daarom groot dat Meizu niet alleen in Duitsland een eventuele procedure van Apple zal verliezen, maar dat ook rechters in andere Europese landen zullen oordelen dat de Mini One inbreuk maakt op de intellectuele eigendomsrechten van Apple.


Meizu heeft gepland om de Mini One in augustus in China op de markt te brengen, en om daarna ook naar Europa te komen. Na de actie van Apple in Duitsland is het echter maar de vraag hoe ver Meizu kan komen met de verkoop van haar iPod look-a-like in Europa.Lees hier het hele bericht.

Bron: NRC en Telegraaf
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen