020 530 0160

IP crime is not victimless

Gepubliceerd op 10 augustus 2004 categorieën , , ,

In Engeland is een speciaal nationaal strategisch plan van aanpak in de maak om piraterij, namaak en vervalsingen van auteurs- en merkenrechtelijke goederen tegen te gaan. Met de slogan:”IP crime is not victimless” hoopt het samenwerkingsverband van de Patent Office, de douane, politie en merkhouders, de burgers te informeren en de daders van I.E. misdrijven hard aan te pakken.


De constante stroom aan namaak goederen die door criminele bendes op de markt worden gebracht zouden de Britse economie op jaarbasis enkele miljarden ponden schade toebrengen.


De Britse Minister van Industrie, Jacqui Smith, is erg blij met het initiatief van toezichthouders en de industrie en benadrukt dat de valse goederen niet alleen de industrie schaden maar ook vaak gezondheidsrisico´s met zich meebrengen. Zo kunnen valse parfums irritatie van de huid veroorzaken, andere valse gezondheidsproducten kunnen schadelijk zijn door onvermoede bijwerkingen of een slechte samenstelling van het product.  


Lees hier het hele bericht

Bron: bbc news
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doran Houthoff

publicaties

Gerelateerde artikelen