020 530 0160

Invoering KEI op de lange baan geschoven?

Gepubliceerd op 10 januari 2018 categorieën ,

Het is duidelijk geworden dat het realiseren van digitaal procederen door de rechtspraak complexer is dan was voorzien en daardoor meer tijd en geld kost. Dit nieuws bracht de Raad voor de Rechtspraak dinsdag naar buiten. De Rechtspraak werkt sinds een aantal jaren aan de digitalisering en modernisering van juridische procedures, maar nu lijkt het er dus op dat de landelijke invoering van het programma Kwaliteiten Innovatie rechtspraak (KEI) na eerder al te zijn uitgesteld op de lange baan wordt geschoven.

De Raad voor de Rechtspraak stelt in het persbericht dat digitalisering vraagt om een transformatie van de hele juridische sector. Die is noodzakelijk om de rechtspraak ook voor de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden en de Rechtspraak gaat dan ook onverminderd door met die modernisering aldus de Raad.

Overigens gaat de digitalisering op het terrein van strafrecht wel volgens planning door. Op het terrein van toezicht is in november 2017 de landelijke invoering van digitaal werken in bewindszaken gestart en ook deze loopt volledig door in 2018. De landelijke invoering van digitaal procederen in handelsvorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging en vreemdelingen regulier loopt vertraging op, maar kan naar verwachting in de periode 2018-2019 worden gerealiseerd. De planning daarna leidt tot een vertraging van minimaal een jaar zo blijkt uit hetpersbericht. Meer informatie over de voortgang van KEI is in dit voortgangsrapport te lezen. Al met al lijkt het dus dat de term ‘op de lange baan geschoven’ (lees: van uitstel, komt afstel) iets te dramatisch is en kunnen we beter spreken van nog maar weer eens een uitstel. 

Bron: rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Michiel van der Zijpp

publicaties

Gerelateerde artikelen