020 530 0160

Invoering gedragscode promotionele kansspelen

Gepubliceerd op 12 december 2005 categorieën 

Om de wildgroei van promotionele kansspelen tegen te gaan, is de Minister van Justitie van plan een gedragscode voor promotionele kansspelen per 1 januari 2006 in te voeren. De gedragscode gaat voorafgaand aan een wijziging van de Wet op de kansspelen. Dit laat de Minister weten in zijn brief van 5 december 2005.


 


Voor het aanbieden van promotioneel kansspel is, evenals voor ander soort kansspelen, een vergunning vereist. De gedragscode onderstreept dat een kansspel onder het wettelijk verbod op kansspelen valt tenzij het kansspel aan de randvoorwaarden als genoemd in de gedragscode voldoet. De gedragscode is tot stand gekomen na uitgebreid overleg met vertegenwoordigers van onder andere VNO-NCW, MKB Nederland, de media en mediaproductiebedrijven, uitgeverijen en de kansspelvergunninghouders.


 


In de code is getracht een balans tot uitdrukking te brengen tussen de risico’s die aan promotionele kansspelen verbonden zijn zoals gokverslaving en de behoefte van het bedrijfsleven en consumenten aan van promotionele kansspelen. Jaarlijks zal een evaluatie van de code plaatsvinden.


 


Lees hier de gedragscode.


 

Bron: recht.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen