020 530 0160

Invoering bel-me-niet-register uitgesteld

Gepubliceerd op 29 april 2009 categorie├źn ,

Vandaag is bekend geworden dat de invoering van het wettelijke ‘bel-me-niet-register’ is uitgesteld. Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken heeft de invoering van het register met drie maanden uitgesteld. In plaats van 1 juli 2009, zal het register worden ingevoerd op 1 oktober 2009.

Het ‘bel-me-niet-register’ vloeit voort uit Infofiler, het gezamenlijke initiatief van bedrijven in de telecombranche. Infofilter biedt de mogelijkheid om adresgegevens kosteloos te blokkeren tegen ongewenste post, telefoontjes en telefonische marktonderzoeken. Het enige wat de consument hiervoor hoeft te doen is het registreren bij Infofilter. Infofilter is echter niet juridisch afdwingbaar. Tot de invoering van van het wettelijke ‘bel-me-niet-register’, is de consument dus afhankelijk van het goed fatsoen van marketeers.

In Nederland gaat bij de invoering van het wettelijke register een zogeheten ‘opt-out’  regime gelden. Dit houdt in dat het is toegestaan om consumenten op eerder genoemde wijzen te benaderen met reclame, tenzij de consument heeft aangegeven hier geen prijs op te stellen. Waarom de invoering van het ‘bel-me-niet-register’ is uitgesteld, is niet duidelijk.

Klik hier voor meer informatie. Klik hier voor meer informatie over Infofilter.

Bron: Tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen