020 530 0160

Internetaanbieders hangt boete boven het hoofd

Gepubliceerd op 13 maart 2006 categorie├źn 

Uit controle van het Agentschap Telecom blijkt dat op dit moment voor zeventien internetaanbieders een boete dreigt omdat er geen technische maatregelen zijn getroffen om het netwerk aftapbaar te maken. Een woordvoerder van het agentschap liet dit vandaag desgewenst weten.


Aanbieders zijn op grond van de Telecommunicatiewet verplicht hun diensten en netwerken aftapbaar aan te bieden. De eerste boete werd anderhalf jaar geleden opgelegd. Na een eerste waarschuwing voerden nog tien van de zevenentwintig overtreders, de verplichting door. De overige zeventien kregen een twee jaar geldige dwangsom opgelegd. Het agentschap zal overgaan tot het innen van de boete indien bij hercontrole blijkt dat nog steeds niet is voldaan aan de opgelegde verplichting.


Of internetaanbieders de investeringskosten voor het voldoen aan deze verplichting van overheid vergoed zullen krijgen, zal blijken uit de rechtszaak die XS4ALL heeft aangespannen tegen de Staat.


Lees hier het volledige bericht

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen