020 530 0160

Internationale gokautoriteiten uiten zorgen over vage grens tussen games en gokken

Gepubliceerd op 20 september 2018 categorieën 

Gok- en kansspel autoriteiten uit Europa en de Verenigde Staten zijn een gezamenlijke actie gestart om het bewustzijn van ouders en consumenten te verhogen met betrekking tot de overgang tussen kansspelen ter ontspanning en amusement en het aanbieden van gokmogelijkheden. De verklaring waarop de actie is gebaseerd, komt voort uit de jaarlijkse bijeenkomst van het Gambling Regulators European Forum, waar gesproken wordt over problemen bij het reguleren en handhaven van gokken.

In de verklaring uiten de autoriteiten hun zorgen over de risico’s die worden veroorzaakt door het vervagen van de grens tussen gokken en andere vormen van digitaal entertainment zoals video gaming. Bezorgdheid op dit gebied ziet specifiek op games met betrekking tot ‘skin betting’, lootboxen, sociale casinogames en het gebruik van goksystemen in videospellen die beschikbaar zijn voor kinderen.

Ondanks dat elke autoriteit verschillende taken en bevoegdheden heeft binnen de eigen nationale gokkaders, delen de betrokken autoriteiten een aantal gemeenschappelijke principes. Eén van die principes is de noodzaak dat gokken wordt gereguleerd om hoge normen van integriteit, eerlijkheid en consumentenbescherming te waarborgen, in het bijzonder met betrekking tot kinderen. Middels de verklaring verwachten de betrokken autoriteiten dat er een constructieve dialoog op gang zal komen tussen de autoriteiten en de verantwoordelijke game ontwikkelaars. Ook dient de verklaring ertoe om een samenwerking te starten om de karakteristieken van videogames en sociaal gamen grondig te analyseren. Benadrukt wordt dat deze samenwerking naast de handhavingsbevoegdheden van de kansspelautoriteiten bestaat op basis van nationaal recht.

Naast de Nederlandse kansspelautoriteit hebben de autoriteiten van Letland, Tsjechië, Isle of Man, Frankrijk, Spanje, Malta, Jersey, Gibraltar, Ierland, Portugal, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Oostenrijk en Washington (VS) de verklaring ondertekend.

Bron: Gambling Commission
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nina Lodder

publicaties

Gerelateerde artikelen