020 530 0160

Intercontinentale bellers draaien op voor verlaging Europese roamingtarieven

Gepubliceerd op 5 juni 2008 categorieën ,


Reeds eerder berichtten wij over de verplichte verlaging van Europese roamingtarieven. Vanaf uiterlijk 30 september geldt in de Europese Unie een maximumtarief van 58 eurocent (inclusief BTW) per minuut voor bellen in het buitenland. Het ontvangen van een gesprek mag niet meer kosten dan 29 cent per minuut. Alle mobiele aanbieders in de EU zijn verplicht om hun klanten hiervan individueel op de hoogte te brengen.


Verschillende operatoren hebben reeds aangegeven dat hun inkomsten als gevolg van de maatregel zijn gedaald. Uit onderzoek door Global Mobiel blijkt dat operatoren hun gedaalde inkomsten nu trachten te compenseren door de tarieven voor bellen vanuit Azië, Amerika, Afrika of Rusland te verhogen. Zo zijn de kosten voor bellen naar Italië vanuit Rusland sinds 2006 een kwart gestegen. Duitsers die vanuit Afrika naar huis willen bellen betalen bijna dan drie keer zoveel als in 2006.


Het rapport concentreert zich vooral op de grote Europese landen. Het lijkt er op dat Belgische en Nederlandse operatoren hun intercontinentale tarieven tot op heden niet substantieel hebben verhoogd. 


Lees hier het hele bericht.


 

Bron: ZDnet
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen