020 530 0160

Informatieverzoek EC over sportweddenschappen

Gepubliceerd op 6 april 2006 categorieën 

De Europese Commissie zal binnenkort bij zeven EU-lidstaten, waaronder Nederland, een officieel verzoek om meer informatie over aanbieders van sportweddenschappen indienen. De andere lidstaten die een verzoek om informatie kunnen verwachten zijn Denemarken, Finland, Duitsland, Hongarije, Italië en Zweden. De Commissie heeft als met de informatie te bekijken of de wettelijke regelingen over sportweddenschappen in genoemde lidstaten niet in strijd zijn met de Europese regelgeving (en in het bijzonder het  over het vrij verkeer van diensten). Het verzoek heeft expliciet geen betrekking mededinging noch op nationale loterijen.


Het verzoek van de Commissie betekent de eerste fase van de verdragsinbreukprocedure  van artikel 229 EU-Verdrag en is een antwoord op de vele klachten die de Commissie heeft ontvangen van aanbieders van sportweddenschappen.


Het Europese Hof van Justitie heeft al eerder aangegeven dat beschermende maatregelen die worden opgelegd met een algemeen maatschappelijke doel, zoals de bescherming van consumenten, consistent en systematisch moeten zijn in de wijze waarop zij gokken door inwoners proberen te beperken. Lidstaten kunnen niet een beroep doen op de noodzaak gokken tegen te gaan terwijl zij tegelijkertijd deelname aan staatsloterijen en kansspelen waar de staatskas van mee profiteert aanmoedigen.  Lees hier het hele bericht.


 


Bron: EC
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen