020 530 0160

In-game advertising werkt

Gepubliceerd op 20 juni 2008 categorie├źn 

Het verwerken van advertenties in games is een effectieve manier van reclame maken. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van IGA Worldwide.


Meer dan 1300 gamers werden onderzocht terwijl zij een game speelden waarin advertenties van onder andere Taco Bell, Jeep en Wrigley waren verwerkt. 82% van de onderzochte gamers vond dat games met advertenties net zo leuk waren als games zonder advertenties. 61% kreeg door de advertentie een positieve mening over het product. Meer dan 60% vond de advertenties niet storend, maar vond de games er juist realistischer door worden.


Volgens IGA Worldwide en de reclamebranche bewijst dit onderzoek dat in-game advertising een krachtig en invloedrijk medium is. “Nu jongeren gemiddeld zes uur per week games spelen lijkt mij dit een zeer interessant medium voor bedrijven om te gebruiken als advertentieplaats”, aldus Justin Townsend, CEO van IGA Worldwide.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen