020 530 0160

Illegaal downloaden levert meer op

Gepubliceerd op 20 oktober 2009 categorieën 

Auteursrechthebbenden verdienen meer aan “illegale” downloads dan “legale” downloads. Dat beweert DigiRights Solutions, een Duits bedrijf dat op verzoek van auteursrechthebbenden inbreukmakers opspoort. DigiRights eist per zaak voor de rechthebbenden gemiddeld een bedrag van € 450; het bedrijf toucheert daarvan € 360 en sluist de resterende € 90 door naar de rechthebbenden. Per maand gaat het om een bedrag van € 112.500 die DigiRights uitkeert aan rechthebbenden.

 

Volgens DigiRights komt dat neer op 150.000 legaal gedownloade nummers. Dat is een aantal dat slechts bij monsterverkopen wordt gehaald. Het Duitse bedrijf heeft in haar cijfers geen rekening gehouden met de mogelijke afschrikwekkende werking die van haar eigen acties uitgaat. Ik neem aan dat de platenmaatschappijen hopen dat op termijn het “illegaal” downloaden tot een einde komt. De discussie over dit onderwerp tussen Dirk Visser en mijzelf tijdens de vaste commissie voor justitie van de Tweede Kamer van afgelopen donderdag is gefilmd en (zonder onze toestemming) op het internet gezet. Wie het nog eens wil bekijken kan dat via deze link doen.

Bron: T-Zine
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen