020 530 0160

IBM breidt aanklacht tegen SCO uit

Gepubliceerd op 30 september 2003 categorieën 

IBM heeft zijn aanklacht tegen SCO uitgebreid met beschuldigingen van auteursrechtenschending. Aanvankelijk hield IBM het op patentenschending.
 
SCO en IBM zijn wederzijds verwikkeld in rechtszaken om Unix en Linux. SCO, patenten- en rechtenhouder van Unix, beschuldigt IBM ervan Unix-technologie voor servergebruik te hebben overgeheveld naar het open source besturingssysteem Linux.
 
IBM vecht dit aan middels een tegenaanklacht waarin het stelt dat SCO patenten schendt, oneerlijke zakenpraktijken bedrijft en Linux-licentie GPL (General Public License) schendt. Aan deze beschuldigingen zijn nu schendingen van auteursrechten toegevoegd. IBM heeft dit eind vorige week ingediend bij de Amerikaanse rechtbank. Het bedrijf stelt dat SCO zeven auteursrechten schendt. Dit komt voort uit IBM-software die het heeft verspreid onder de GPL. De GPL staat namelijk wel auteursrechten toe. Doordat SCO de GPL schendt, schendt het ook IBM’s auteursrechten, aldus de uitgebreide aanklacht.

Lees hier het hele bericht.


 

Bron: Computable.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Linda Eijpe

publicaties

Gerelateerde artikelen