020 530 0160

I Amsterdam vs Ai!Amsterdam (2)

Gepubliceerd op 28 augustus 2009 categorieën , ,

 

Al eerder schreef Menno Heerma van Voss over I Amsterdam en Ai!Amsterdam en het verhaal heeft inderdaad nog een staartje gekregen. Door de naam Ai!Amsterdam met het bijbehorende logo te gebruiken vond de gemeente Amsterdam dat het gebruik daarvan schadelijk is voor het imago van de stad Amsterdam en de campagne “I Amsterdam”De actiegroep Ai!Amsterdam gaat zijn naam en logo nu aanpassen, omdat de gemeente Amsterdam dreigde naar de rechter te stappen als de actiegroep hun naam en logo niet zou aanpassen. 

Ai!Amsterdam had juridisch advies ingewonnen en kwam tot de conclusie dat de kans op het winnen van een rechtszaak vijftig procent zou zijn. Hierdoor en door de hoge kosten die met procederen gepaard kunnen gaan, besloot de de actiegroep de naam en het logo toch maar aan te passen.

De gemeente wenste verder nog een mediastilte tussen partijen en de mogelijkheid een nieuwe naam van de actiegroep af te keuren, maar daar houdt Ai!Amsterdam zich niet aan:

‘Te bespottelijk voor woorden en echt schandelijk’, aldus de woordvoerder van de actiegroep Ai!Amsterdam.

Lees hier en hier de berichten.

 

 

Bron: Parool.nl en Adformatie.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Kim Crijns

publicaties

Gerelateerde artikelen