020 530 0160

HP en Philips ten strijde tegen thuiskopiëren

Gepubliceerd op 3 maart 2004 categorieën 

Hewlett-Packard en Philips trekken samen ten strijde tegen het maken van thuiskopieën door consumenten met hun computers en electronica. In de producten die zij op de markt zullen brengen, zullen voorzieningen zijn aangebracht die het kopiëren van beeld en geluid onmogelijk maakt. Deze digital rights management technieken zijn ontwikkeld door Intel.


De producten zullen ook al in overeenstemming worden gebracht met de controversiële Amerikaanse wetgeving, ook wel de Broadcast Flag genoemd. In het juridische tijschrift JAVI leveren Van Dalen en Lambers felle kritiek op deze nieuwe wetgeving, die dus nu indirect ook naar de rest van de wereld wordt geëxporteerd door de beslissingen van HP en Philips.


“HP also said that the technology it and Philips developed will enable protected digital recordings of digital broadcast and cable television according to the rules adopted by the Federal Communications Commission in November. “


Lees hier het artikel.

Bron: CNET News.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen