020 530 0160

Hoge Raad verwerpt cassatie Betfair en Interwetten

Gepubliceerd op 2 mei 2006 categorieën 

Op 21 april jongstleden heeft de HR uitspraken gedaan in de zaak Betfair / De Lotto. In deze zaak, waarbij ook het op Cyprus gevestigde Interwetten was betrokken, ging het om de vraag of het is toegestaan om via het internet aan Nederlandse ingezetenen kansspelen aan te bieden, terwijl daarvoor geen vergunning is verleend. Zowel in eerste aanleg als in hoger beroep werden de buitenlandse aanbieders in het ongelijk gesteld.


In cassatie oordeelt de Hoge Raad dat aangevoerde klachten van Betfair en Interwetten niet tot cassatie kunnen leiden nu ze niet strekten tot de beantwoording van rechtsvragen in het belang van de rechtseenheid of de rechtsontwikkeling.


De conclusie van Advocaat Generaal Keus bespreekt eerst uitvoerig de voorgeschiedenis en behandelt daarna de grief die door Betfair en Interwetten is ingediend. Ook hij komt tot de conclusie dat de door Betfair en Interwetten in de groef vermelde klachten niet kunnen slagen.


De in de grief vervatte klachten van Betfair en Interwetten richten zich, onder meer, op de toepassing van de Correctie Langemeijer. Daarnaast komt tevens de vraag aan bod of het Hof in haar uitspraak erkende dat het huidige kansspelbeleid van de Nederlandse overheid niet langer in overeenstemming was met artikel 49 EG-Verdrag. De Advocaat-Generaal oordeelt dat dit niet het geval was maar dat het Hof slechts constateerde dat er sprake was van een situatie die, indien deze te lang zou voortduren, zou kunnen leiden tot onverenigbaarheid met artikel 49 EG-Verdrag.


Lees hier de volledige uitspraak en de Conclusie van Advocaat-Generaal. 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen