020 530 0160

Hirsch Ballin bepleit introductie kansspelautoriteit

Gepubliceerd op 17 juli 2007 categorieën 

Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin heeft in een brief aan de Tweede Kamer aangekondigd een autoriteit in het leven te willen roepen die toezicht moet houden op kansspelen. Het nieuwe orgaan zou moeten gaan toezien op een betere naleving van de regels en een betere controle op illegale kansspelen.


Bij de introductie van de nieuwe Wet op de kansspelen zal de nieuwe autoriteit de plaats innemen van het huidige College van toezicht op de kansspelen. De autoriteit zal ook worden belast met het verlenen van vergunningen. Het voorstel is een reactie op de wens van de Tweede Kamer om het toezicht op de kansspelmarkt buiten het ministerie van Justitie te plaatsen.


De formatie en de financiering van de nieuwe toezichthouder moeten nog worden uitgewerkt. Eerst zal onderzoek worden gedaan naar de aard en de omvang van illegale kansspelen in Nederland. De resultaten hiervan worden medio volgend jaar verwacht. 


Lees hier het hele bericht. 

Bron: www.nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen