020 530 0160

Hacken voor de liefde

Gepubliceerd op 22 januari 2014 categorieën ,

Een Amerikaanse wiskundeprofessor heeft een datingsite ‘gehackt’ om de vrouw van zijn dromen te vinden. Op Wired is daarover een interessant artikel te lezen.

Het gaat om de datingsite OkCupid. Daarop word je gekoppeld aan potentiële matches gebaseerd op de antwoorden die je geeft op honderden meerkeuzevragen. Je hoeft niet alle vragen te beantwoorden en je kan aangeven welke vragen voor jou het belangrijkst zijn. De professor maakte een profiel aan op OkCupid, maar merkte al snel dat hij maar weinig respons kreeg van de dames op de website. Dat kwam omdat hij kennelijk andere vragen beantwoordde dan de vrouwen interessant vonden. Beantwoord je niet de juiste vragen, dan heb je weinig matches en blijf je praktisch onzichtbaar voor alle potentiële ‘soul mates’ op OkCupid.

De professor besloot zijn wiskundige en technische kennis in te zetten om zijn kans op succes te vergroten. Hij zette verschillende bots in om zoveel mogelijk data te verzamelen over de profielen van vrouwen en de vragen die zij beantwoorden. Deze data analyseerde hij om te komen tot een combinatie van factoren waar hij rekening mee kon houden bij het opstellen van zijn profiel.

Met alle data die hij had verzameld en geanalyseerd, kon hij een profiel opstellen dat precies matchte met het soort vrouwen dat hij interessant vond. Ineens werd hij superzichtbaar op de datingsite en ontving hij honderden berichten. Toen begon het veldwerk: daten met zoveel mogelijk van de vrouwen om nog specifieker te kunnen matchen. Na 88 dates vond hij uiteindelijk zijn ideale match. Ze zijn inmiddels een jaar samen.

Al met al heeft het hem wel erg veel tijd en moeite gekost. Je vraagt je af of het niet efficiënter was geweest om gewoon de plaatselijke kroeg in te duiken, al zou dat natuurlijk een minder interessant verhaal opleveren.

Bron: Wired
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anke Verhoeven

publicaties

Gerelateerde artikelen