020 530 0160

Hacken of gehackt worden, dat is de vraag?

Gepubliceerd op 3 december 2015 categorieën ,

GASTBLOG

 

Meer dan honderdduizend kinderen zijn getroffen door het beveiligingslek in het systeem van V-tech. Het bedrijf dat veilige gadgets voor kinderen produceert. Tenminste tot deze week nu is uitgekomen, dat er een gigantisch veiligheidslek bij V-tech is.

 

Veel mensen zien het als schande en zijn hun vertrouwen in het bedrijf verloren, immers staat op de verpakkingen 100 procent veilig. Terecht?  Of naïef?

 

Ik vind vooral dat laatste. 16 jaar loop ik nu rond op deze blauwe bol en ik weet zeer goed dat er geen privacy meer is voor mij en mijn vrienden. Op school kan worden gecontroleerd welke pagina’s we openen op de computer en op onze telefoons. Onze gegevens zijn overal op het internet verspreid. We kunnen er niks aan doen, dat hebben we geaccepteerd. Dus we gaan door met ons leven.

 

Ouders accepteren dat niet. Het is voor hen een schok, dat er zelfs kinderen worden gehackt. Dat de privacy van hun kinderen wordt ontnomen. Maar het zijn diezelfde ouders, die dagelijks of wekelijks foto’s of anekdotes van hun kinderen op Facebook of een ander sociaal medium plaatsen. Nu klagen ze dat de gegevens van hun kind op straat liggen maar ze helpen er zelf aan mee.

 

De beste manier om kinderen te beschermen tegen de grote boze internetwereld is om ze zo lang mogelijk offline te houden. Kinderen hoeven niet op hun derde al een tablet te hebben hoe veilig die ook is. Koop speelgoed zonder batterij en laat je kinderen buiten spelen. Zo krijg je de echte 100 procent veiligheid garantie die V-tech aanbiedt en nog goedkoper ook.

 

Anderzijds kunnen we kinderen het best zo snel mogelijk laten kennismaken met het internet. En dan zal later wel blijken welke rol ze zullen krijgen, die van hacker of de gehackt wordende. Aan u de keus.

 

Auteur: Nadav Joosten

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Arno

publicaties

Gerelateerde artikelen