020 530 0160

Grappig geschilletje over domeinnaam ‘Altijd benieuwd’

Gepubliceerd op 28 januari 2014 categorieën ,

In België was er gisteren een ‘relletje’ over de domeinnaam altijdbenieuwd.be. De Belgische radiozender Radio 1 had een nieuwe look gekregen, met daarbij nieuwe programma’s, een nieuw logo en een nieuwe slogan: Altijd benieuwd. Radio 1 was echter vergeten de domeinnaam altijdbenieuwd.be te registreren.

Hierop dacht de Orde van de Vlaamse Balies handig in te springen door de domeinnaam altijdbenieuwd.be te registeren en aldus te ‘kapen’ van Radio 1. Met deze (marketing)actie wilde de Orde het belang van intellectuele eigendomsrechten benadrukken. De Orde wilde domeinnaam ruilen voor een paar minuten zendtijd op Radio 1.

Radio 1 gaf hieraan gehoor en voorzitter Edgar Boydens werd in het Radio 1-programma Hautekiet opgebeld. Wat bleek, Radio 1 had de slogan van de Orde van de Vlaamse Balies “(Een advocaat,) beter vroeg dan laat” als domeinnaam geregistreerd: betervroegdanlaat.be en gaf de Orde daarmee en koekje van eigen deeg. Na wat vriendelijk gekibbel op de radio werd besloten de domeinnamen tegen elkaar te ruilen.

Ook het Belgische kantoor deJuristen/lesJuristes heeft ludiek gereageerd op de actie van de Orde, door “altijdbenieuwd” als merknaam te registreren bij het BBIE en de Orde te wijzen op het Belgische artikel omtrent het wederrechtelijk registreren van een domeinnaam (in Nederland: registratie te kwader trouw). Op de pagina altijdnetjes.ictrecht.be is de volgende verklaring te lezen:

“Beste orde van advocaten, Vandaag namen we kennis van jullie marketingactie ‘altijdbenieuwd.be‘, waarbij jullie de domeinnaam ‘altijdbenieuwd.be‘ voor de neus van Radio 1 wegkaapten. Omdat we dat niet zo fijn vinden dat ons goede vrienden van Radio 1 gegijzeld worden door een groepje advocaten, hebben we even ‘altijdbenieuwd’ als merknaam vastgelegd bij het Benelux-Bureau. Een cadeautje voor onze vrienden. Maar, lieve advocaten, we zouden dan wel de domeinnaam terugwillen. Als in, onmiddellijk. Lieve groetjes, het deJursten/lesJuristes team.”

Al met al een grappig juridisch steekspelletje waardoor het intellectuele eigendomsrecht in België weer onder de aandacht is gebracht.

Bron: Nieuwsblad.be
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Harmke

publicaties

Gerelateerde artikelen