020 530 0160

Google´s privacy beleid onder de loep

Gepubliceerd op 31 maart 2006 categorieën 

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) zal de diensten van Google onder de loep leggen om antwoord te krijgen op de vraag in welke mate deze op gespannen voet staan met de privacy. De zorgen van de nationale privacybewaker betreffen het geheugen van Google wat betreft reeds van internet verwijderde berichten, de Google cache, en een gelijksoortige bewaarfunctie van Google Desktop Search op de PC.


Google houdt zich (vrijwillig) aan het Safe Harbour Agreemeent, waarin Amerikaanse bedrijven op vrijwillige basis beloven dat zij gegevens van Europese gebruikers zullen behandelen op een wijze die ongeveer overeenstemt met de Europese privacy-bescherming.


Het CBP zal zijn zorgen volgende week tijdens overleg in Brussel met nationale privacywaakhonden aan de orde stellen om te kijken welke samenwerkingsverbanden mogelijk zijn om de privacyzorgen ten aanzien van internetdiensten gezamenlijk aan te pakken.


Lees hier het volledige bericht

Bron: Planet.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen