020 530 0160

Google-adwords verboden

Gepubliceerd op 15 november 2004 categorieën 

Yiggers Nederland B.V., aanbieder van carrier preselect services (cps) mag niet meer via Google of een andere zoekmachine advertenties laten verschijnen bij het zoeken met de zoekterm “Pretium”. Google vertoonde tot voor kort dan de tekst:


 


“Alle telecomaddertjes


Bekijk ze goed voor u een vaste telefonieaanbieder kiest!


www.yiggers.nl”


 


Yiggers maakt daardoor namelijk inbreuk maakt op het Beneluxwoordmerk van Pretium Telecom B.V. volgens de Voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage in zijn vonnis in kort geding van 12 november 2004. Voor zover bekend is dit het eerste vonnis in Nederland waarbij het gebruik van Google-adwords wordt verboden.


 


Fourth Wave Ventures B.V., medeplichtige van Yiggers moet in hetzelfde vonnis opgave doen van alle plaatsen op het internet waar zij mededelingen doet over Pretium zonder dat duidelijk is dat die van haar afkomstig zijn. Onder het pseudoniem Anne-Lise had zij mededelingen gedaan op onder andere www.consumentenbond.nl.


 


Op de website van Yiggers  stond (en staat) een prijsvergelijking van cps aanbieders, waaronder Pretium. Daarbij komt Pretium er slecht af voor de kosten van de eerste belminuut. De Voorzieningenrechter vond echter niet dat Yiggers zich daarbij schuldig maakte aan misleidende en vergelijkende reclame.


 


Wie overigens vandaag (15 November) op “pretium” zoekt bij Google komt daar nog wel een advertentie tegen van de Wave company. Na dit vonnis wordt de vraag interessant wat de relatie is met Pretium…


 


Lees voor de vraag of Google ook wat te verwijten valt het stukje van Christiaan Alberdingk Thijm voor emerce.nl.

Bron: Rechtbank Den Haag
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doeko Bosscher

publicaties

Gerelateerde artikelen