020 530 0160

Getouwtrek om Mien

Gepubliceerd op 15 december 2009 categorieën , , , , ,

Aanstaande donderdag staan de VARA en RTL tegenover elkaar in een kort geding over de vraag of Mien Dobbelsteen (Carry Tefsen), het bekende typetje uit Zeg ‘ns Aaa, wel of niet in een reclame van het wasmiddel Witte Reus mee mag doen.

 

Zeg ‘ns Aaa is eertijds jarenlang door de VARA uitgezonden. RTL heeft dit jaar onder licentie van de VARA nieuwe afleveringen van de bekende serie op de buis gebracht.

Witte Reus wil nu een reclamecampagne voeren met Mien en heeft daarvoor contact gezocht met en toestemming gekregen van RTL.

Volgens de VARA heeft RTL slechts een licentie gekregen om een serie afleveringen te produceren, maar dat houdt niet het commercieel exploiteren van het karakter Mien Dobbelsteen in. RTL is de tegenovergestelde mening toegedaan.

 

Aan de rechter dus de vraag of Mien van de VARA of van RTL is. En wellicht ook of Mien sowieso een auteursrechtelijk beschermwaardig karakter is. Dat Mien een karakter is en heeft, komt niet in Frage.

 

Lees hier het hele bericht.

Bron: De Telegraaf
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Heerma van Voss

publicaties

Gerelateerde artikelen