020 530 0160

Geen proef legaal gokken op internet

Gepubliceerd op 1 april 2008 categorieën ,

Er komt voorlopig geen proef met legaal gokken op internet. De Eerste Kamer verwierp vandaag met met 37 tegen 35 stemmen een voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie om een experiment wettelijk mogelijk te maken.


Het voornemen was om Holland Casino gedurende drie jaar een vergunning te geven om online gokspelen aan te bieden. Buitenlandse goksites zouden op deze manier de wind uit de zeilen worden genomen.


In de Eerste Kamer bestonden er al langere tijd bedenkingen bij het plan. CDA, PvdA en D66 waren voor, maar een krappe meerderheid van andere partijen heeft het plan uiteindelijk afgeschoten.


Eerder dit jaar, kondigde Hirsch Ballin nog aan op te willen treden tegen online gokken door financiële instellingen te verbieden mee te werken aan betalingen voor online goksites. Voor zover bekend, bestaat er nog geen zwarte lijst en is er nog geen betalingsverkeer voor goksites om deze reden beëindigd.


Lees hier het hele bericht.

Bron: NRC
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Tjalling Hylkema

publicaties

Gerelateerde artikelen