020 530 0160

Geen merkrecht op Fußball WM 2006

Gepubliceerd op 30 april 2006 categorieën 

De wereldvoetbalbond FIFA heeft een gevoelige nederlaag geleden. De voetbalorganisatie verliest het exclusieve merkrecht op: Fußball WM 2006. FIFA had voor 860 producten merkbescherming aangevraagd om het merk rond het WK te gebruiken. Maar volgens het Hooggerechtshof in Karlsruhe (Duitsland) heeft het merk te weinig onderscheidend vermogen, zo blijkt uit de uitspraak van 27 april 2006.


Voor de officiele sponsors van de FIFA is de uitspraak van het Duitse hooggerechtshof een tegenvaller. De vijftien hoofdsponsors en de zes nationale sponsors hebben gezamenlijk 750 miljoen euro betaald aan de wereldvoetbalbond voor onder meer het recht om exclusief het merk van FIFA te gebruiken. De beslissing van het Hooggerechtshof maakt dit recht betrekkelijk waardeloos. Andere ondernemingen kunnen nu gratis parasiteren op de inspanningen van de FIFA en het commercieel interessante WK.


Lees hier het bericht.

Bron: ELF
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen