020 530 0160

Geen maatregelen tegen ‘omgekeerde telefoongidsen’

Gepubliceerd op 22 november 2007 categorieën 

De Nederlandse telecomwaakhond OPTA heeft met het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) vooronderzoek verricht naar ‘omgekeerde telefoongidsen’ op het internet en heeft besloten hier niet handhavend tegen op te treden. Handhaving was aan beide instanties verzocht door De Telefoongids BV.


Deze zogenaamde ‘omgekeerde telefoongidsen’ maken het mogelijk met een telefoonnummer de bijbehorende naam- en adresgegevens te vinden zonder de wettelijk vereiste toestemming van de abonnee in kwestie.


Hoewel OPTA aangeeft dat dergelijke omgekeerde zoekdiensten in strijd zijn met artikel 11.6 Telecommunicatiewet, acht de instantie het niet opportuun om tegen de diensten op te treden.


Bij dit besluit speelt mee dat de Richtlijn betreffende privacy en telecommunicatie ‘omgekeerd zoeken’ niet verbiedt, een aantal landen deze zoekmethode wettelijk toestaan en er in de afgelopen twee jaar geen klachten van natuurlijke personen zijn ontvangen over dit fenomeen.


Lees hier het hele bericht.


Lees hier het besluit van OPTA.

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen