020 530 0160

Gebruik Gmail door Google in Europa verboden

Gepubliceerd op 19 maart 2008 categorieën 

Het OHIM (Office of Harmonization for the Internal Market) heeft wederom besloten dat Google in Europa niet het merk Gmail mag gebruiken voor zijn gratis webmaildienst. Het merk G-mail blijft hiermee in handen van de Duitser Daniel Giersch, die sinds 2000 een soortgelijke dienst aanbiedt.


Vorig jaar oordeelde het OHIM al dat er verwarringsgevaar te duchten viel door de visuele, auditieve en begripsmatige gelijkenis van de twee merken en de soortgelijkheid van de diensten. Bovendien was Giersch al merkhouder van het beschermde merk G-mail in Duitsland.


Google ging tegen deze beslissing in beroep en stelde onder andere dat verscheidene merken met het woord ‘mail’ en een enkele letter in de verschillende merkenregisters staan ingeschreven en naast elkaar gebruikt mogen worden. Tevens wees Google op de kleurverschillen – het geel/zwarte logo van Giersch versus de kleuren blauw, rood, geel en groen van Google – en de toevoeging van een streepje in G-mail. Ook de slogan “…und die Post geht richtig ab‘ onder het woord G-mail in het logo van Giersch zou bijdragen aan een verschillende totaalindruk.


Het OHIM bleef bij haar eerdere beslissing en oordeelde nogmaals dat er gezien de overeenstemming tussen de beide tekens en de soortgelijkheid van de diensten wel degelijk verwarring bij het publiek in Duitsland kan optreden. Google zal dus voortaan ‘Google Mail’ in plaats van ‘Gmail’ moeten gebruiken.


Lees hier het hele bericht.


 

Bron: Tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Chloe Chui

publicaties

Gerelateerde artikelen