020 530 0160

Gamma moet Tripp Trapp imitatie uit de winkel halen

Gepubliceerd op 27 september 2004 categorieën 

In zijn vonnis van 24 september 2004 heeft de Voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage bouwmarkt Gamma verboden goedkope imitaties te verkopen van de design kinderstoel Tripp Trapp van de Noorse onderneming Stokke.


 


De afgelopen jaren is in Nederland regelmatig verkoop van imitaties van de Tripp Trapp kinderstoel verboden omdat daarmee inbreuk wordt gemaakt op het auteursrecht van de Noorse ontwerper Opsvik. Stokke heeft van de ontwerper een licentie voor het maken en verhandelen van de Tripp Trapp stoel. De imitaties zijn net als de Tripp Trapp doorgroei kinderstoelen, maar een stuk goedkoper.


 


Zonder enige nadere motivering besliste de Voorzieningenrechter dat de Gamma stoel een ongeoorloofde verveelvoudiging is van de Tripp Trapp stoel. Wellicht lijkt de Gamma stoel teveel op eerdere verboden imitaties (zie de plaatjes in het vonnis).


 


Opmerkelijk is dat de toeleverancier Fikszo van Gamma zich vrijwillig voegde in de procedure, zodat Stokke niet meer hoefde vragen naar de bron van de Gamma stoelen. Fikszo en Gamma zijn beide bevolen de inbreuk te staken en overgebleven voorraad imitaties ter vernietiging af te geven. Gamma moet ook in de Gamma krant en haar website het vonnis melden en de imitaties retour vragen onder teruggave van het aankoopbedrag.


 


 

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doeko Bosscher

publicaties

Gerelateerde artikelen