020 530 0160

France Telecom nadert privatisering

Gepubliceerd op 31 juli 2003 categorie├źn 

De Franse ministerraad heeft een wetsvoorstel aangenomen die de mogelijkheid biedt voor de Franse overheid om haar aandeel in France Telecom te verminderen tot onder de 50%. Op dit moment heeft de Franse overheid nog 58,5 % van de aandelen. Samen met Swisscom is France Telecom het enige  Telecombedrijf in Europa dat niet is geprivatiseerd.


Alhoewel met dit wetsvoorstel een stap verder is gezet richting privatisering van France Telecom, laat een woordvoerder van de regering weten dat men op dit moment in het geheel niet van plan is om daadwerkelijk tot privatisering over te gaan. 


Het wetsvoorstel bevat voorts een uitvoering van een Europese richtlijn, die Frankrijk voorschreef een eind te maken aan de monopoliepositie van France Telecom ten aanzien van openbare voorzieningen zoals telefooncellen. Alle spelers op de markt mogen voortaan meedingen naar dergelijke opdrachten. Lees hier het hele bericht.

Bron: Latribune.fr
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen