020 530 0160

Fiber to the Farm

Gepubliceerd op 21 december 2007 categorieën 

Honderdvijftig bedrijven en huishoudens in verschillende gemeenten in Gelderland en Overijssel krijgen met subsidie een aansluiting op een glasvezelnet. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, zullen de deelnemers zelf moeten graven aan de noodzakelijke sleuven. Bewoners in het landelijke gebied konden nooit een snelle internetverbinding krijgen, omdat particuliere ondernemers het dunbevolkte gebied financieel niet aantrekkelijk vonden.


De provincies Gelderland en Overijssel hebben eerder de glasvezelring in gemeenten afgerond en willen met het project ‘fiber to the farm’ ook het buitengebied aansluiten. Beide provincies vrezen dat het platteland gaat achterlopen op economisch gebied als er geen snel internet is. De provincies verwachten veel van zogenoemde kennisboerderijen, om het gebied een economische impuls te geven. Snel internet maakt ook onderwijs en zorg op afstand mogelijk in de dunbevolkte gebieden.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen