020 530 0160

FCC verplicht VoIP aanbieders toegang tot alarmdiensten te bieden

Gepubliceerd op 20 mei 2005 categorie├źn 

De FCC geeft VoIP aanbieders tot september dit jaar de tijd om eindgebruikers toegang te bieden tot de alarmdiensten (911 diensten). De toegang dient vergelijkbaar te zijn met hetgeen wordt aangeboden door de aanbieders van traditionele vaste telefoniediensten. Dit betekent dat de VoIP aanbieder niet alleen het alarmnummer toegankelijk moeten maken, maar ook het adres en telefoonnummer moeten meeleveren.


 


Dit kan een groot probleem worden voor aanbieders van diensten met een “nomadisch” karakter, zoals de dienst van Skype. Deze partijen weten veelal niet op welke locatie een eindgebruiker zich bevindt en kunnen deze informatie dus ook niet meesturen. De vraag is of aanbieders zoals Skype onder deze regeling zullen vallen. Beargumenteerd zou kunnen worden dat indien een VoIP dienst niet wordt gepositioneerd als een met de traditionele dienst vergelijkbare telefoniedienst de verplichting niet zou gelden.


 


Zie hier het hele bericht over de FCC en hier een bericht over de gevolgen voor nomadische diensten.


 

Bron: news.zdnet.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Linda Eijpe

publicaties

Gerelateerde artikelen