020 530 0160

Facebook wijzigt ‘beacon’ opnieuw

Gepubliceerd op 6 december 2007 categorieën 

Facebook heeft het advertentiesysteem genaamd Beacon voor de tweede keer in korte tijd aangepast. In november dit jaar werd op Facebook de Beacon geïntroduceerd. Dit systeem volgt het doen en laten van Facebookleden op andere websites, zoals webwinkels, en deelt die informatie met Facebook. Ook plaatst het mededelingen over aankopen in de profielpagina van de gebruiker, al of niet vergezeld van een advertentie.


Leden van Facebook hebben massaal geprotesteerd tegen Beacon. Ze meenden dat het systeem een inbreuk op hun privacy vormt. Als gevolg van het protest heeft Facebook het systeem eerder deze week aangepast. Voortaan vroegen partnersites expliciet om toestemming voor ze een bericht op een profiel plaatsten. Het bleef echter onmogelijk om het systeem helemaal uit te schakelen.


Na wederom protest is het nu ook mogelijk om het systeem volledig uit te schakelen. Wel staat het systeem standaard aan.


Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen