020 530 0160

Facebook-gegevens binnenkort ook via Google

Gepubliceerd op 7 september 2007 categorieën ,

De persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers zijn binnenkort te vinden via Google. De sociale netwerksite opent een zoekfunctie, die over een maand ook vanaf zoekmachines te benaderen is.
Wie naar een Facebooklid zoekt, krijgt naam, foto en links voor contact te zien. Om toegang te krijgen tot de links, of voor meer informatie, moeten gebruikers zich eerst aanmelden bij Facebook.


Volgens Facebook wordt het zo gemakkelijker om mensen op internet te vinden. Waarschijnlijk hoopt het bedrijf voornamelijk op een stijging van het aantal leden en bezoekers van de netwerksite.


Toch is niet iedereen even blij met de beslissing. Voorheen waren de gegevens slechts voor leden beschikbaar. Deskundigen vrezen dat nu de gegevens voor iedereen beschikbaar komen, zij worden gebruikt voor marketingcampagnes, of criminaliteit. Facebook stelt dat slechts minimale informatie wordt weergegeven, en dat leden de optie bovendien uit kunnen schakelen.


Lees hier het hele bericht

Bron: www.nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen