020 530 0160

Europese Digitale Bibliotheek

Gepubliceerd op 6 maart 2006 categorieën ,

Rond 2010 zullen 6 miljoen boeken en andere belangrijke culturele werken via de Europese Digitale Bibliotheek te raadplegen zijn. Om de werken te digitaliseren zullen door de hele Europese Unie landelijke digitaliseringscentra worden opgericht. De Europese Commissie is een van de financiers van dit grootschalige project en werkt aan een kader om ervoor zorg te dragen dat binnen het project de intellectuele eigendomsrechten gerespecteerd worden.


Inmiddels heeft de Europese Commissie heeft een consultatie over het initiatief gepubliceerd waaruit blijkt dat de meningen omtrent de wijze waarop omgegaan moet worden met de intellectuele eigendomsrechten verdeeld zijn, met name tussen de auteursrechthebbenden en de culturele instellingen.


Eind 2006 moet een samenwerkingsverband van de nationale bibliotheken van de landen van de Europese Unie tot stand zijn gebracht. In een later stadium zullen ook collecties van musea en archieven toegevoegd worden.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Europese Commissie, Pressroom
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen