020 530 0160

Europese Commissie roept op tot spam-strijd

Gepubliceerd op 28 januari 2004 categorieën ,

De bestrijding van spam blijft hoog op de prioriteitenlijst van de Europese Commissie staan en dat is een goede zaak. In een gisteren gepubliceerd rapport roept de Commissie op tot verdere actie. Probleem blijft dat de meeste overlast wordt veroorzaakt door een handjevol notoire spammers. De enige manier om die aan te pakken is internationale samenwerking bij strafrechtelijke vervolging. Aangezien Nederland spam niet via het strafrecht aanpakt, is voor Nederland geen grote rol weggelegd bij de bestrijding van spam.


Opvallend is dat de Commissie de privacyinbreuk door spam als het voornaamste probleem lijkt te beschouwen:


“Spam is a problem for many reasons: invasion of privacy, deception of consumers, and potential harm to minors. It also causes extra costs for businesses, lost productivity, etc. More generally, it undermines consumer confidence, which is a prerequisite for the success of e-commerce, e-services and, indeed, for the Information Society.” aldus de Commissie in een persbericht.


Lees hier het bericht.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen