020 530 0160

Europese bewaarplicht stap dichterbij

Gepubliceerd op 24 november 2005 categorieën ,

De Europese bewaarplicht voor internet- en telefoonverkeer is een stap dichterbij gekomen. Het burgerrechtencomité van de EU heeft namelijk ingestemd met het voorstel om de gegevens van alle burgers uit de EU een half jaar tot een jaar te bewaren. Dit ondanks de 58.000 handtekeningen tegen het voorstel die XS4ALL en de Europese koepelorganisatie voor internetburgerrechten (EDRI) hadden ingediend.


Tegenstanders van het voorstel vrezen dat de bewaarplicht hoge kosten met zich mee zal brengen en misbruik van de gegevens in de hand werkt. Stopdebewaarplicht.nl geeft aan dat de bewaarplicht indruist tegen Europese Verdragen met betrekking tot burgerrechten. Bovendien is niet duidelijk of deze draconische maatregelen ook daadwerkelijk het beoogde doel, de bestrijding van terrorisme en zware criminaliteit, zullen bereiken. Stopdebewaarplicht.nl krijgt daarbij steun van de beveiligingsexpert Bruce Sneier die beweert dat de terroristische dreiging via internet, zwaar overdreven wordt.


Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: hccnet.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen