020 530 0160

Europa wil voortrekkersrol RFID

Gepubliceerd op 23 november 2007 categorieën ,

Op een conferentie in Lissabon over Radio Frequency Identification (RFID) heeft de Portugese minister van Wetenschap aangegeven dat Europa koploper moet gaan worden op het gebied van het onderzoek, de ontwikkeling en de verspreiding van RFID-technologie. Portugal is op dit moment voorzitter van de Europese Unie.


Viviane Reding, Europees commissaris voor de Informatiemaatschappij, heeft zich hierbij aangesloten. Volgens haar luidt de opkomst van RFID een nieuwe fase van de informatiemaatschappij in. RFID zal immers leiden tot een “internet of things” doordat het elk door de mens gemaakt voorwerp koppelt aan het web.


Toch zijn er ook veel kritische geluiden over RFID, met name waar het gaat over privacy. Peter Hustinx, de European Data Protection Superviser, heeft reeds aangekondigd dat de Europese privacyregels zullen moeten worden verduidelijkt en eventueel aangevuld om de opkomst van RFID in goede banen te leiden. Daarbij is het met name van belang om te verzekeren dat gebruikers controle hebben over de technologie en dat hen de mogelijkheid van een expliciete opt-in wordt geboden.


Lees hier het hele bericht.


Lees hier een uitgebreider verslag van de conferentie.

Bron: www.zdnet.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen