020 530 0160

Europa, auto’s en ICT

Gepubliceerd op 15 december 2006 categorieën ,

In het kader van een project waarbij de ‘intelligente auto’ centraal staat heeft de Europese Commissie in kaart laten brengen welke eisen de Europeaan stelt aan zijn auto. Bij een intelligente auto moet gedacht worden aan een auto voorzien van allerlei elektronische snufjes welke er in de eerste plaats op gericht zijn verkeersongelukken te voorkomen.


Zit de autorijdende Europeaan hierop te wachten? Het antwoord is ja, maar. De Europeaan wil graag een veiligere auto maar is niet bereid daar meer voor te betalen. De Europese automobilist kijkt bij aanschaf in de eerste plaats naar prijs, veiligheid en brandstofverbruik. Bovenaan de verlanglijst op het gebied van elektronisch vernuft staan achtereenvolgens elektronische stabiliteitscontrole (ESC) en eCall (de overkoepelende Europese dienst voor noodoproepen vanuit voertuigen). Dat bij eCall een concessie moet worden gedaan aan de privacy wordt minder belangrijk gevonden.


Om door ICT veiliger gemaakte auto’s te promoten zal een campagne worden gestart onder de naam “eSafetyAware!”. De campagne wordt aangestuurd door een platform van de samenwerkende autobranche en de Commissie.


Lees hier het hele bericht.


 

Bron: Europese Commissie
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen