020 530 0160

EUR 0,– communicatiekosten bij promotionele kansspelen

Gepubliceerd op 9 december 2009 categorieën 

Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin heeft gisteren in de Tweede Kamer aangekondigd dat o.a. live-shows en talentenjachten geen extra kosten meer in rekening zullen mogen brengen wanneer kijkers bellen of sms’en.

De werkwijze van de live-shows en talentenjachten is als volgt. Mensen kunnen bellen of SMS-en om te stemmen op hun favoriete kandidaat. De organisator van de live-show of talentenjacht vermeldt vervolgens dat bellers of SMS’ers meedingen naar leuke prijzen. Dit ‘meedingen naar leuke prijzen’ kwalificeert juridisch als het aanbieden van een promotioneel kansspel waarop de Gedragscode Promotionele Kansspelen (de “Code”) van toepassing is. Deze Code bepaalt dat een organisator van een promotioneel kansspel communicatiekosten van maximaal EUR 0,60 in rekening mag brengen bij de deelnemers. Deze kosten komen bovenop de kosten die de beller of SMS’er kwijt is aan zijn/haar provider.

Organisatoren van live-shows en talentenjachten verdienen zo een aardig zakcentje en dat is nu een doorn in het oog van de Minister. Daar waar de aanbieders van belspelletjes nog in strijd zouden handelden met de Code, lijken de live-shows en talentenjachten binnen de Code te opereren. De Minister is daarom genoodzaakt de Code aan te passen en de communicatiekosten tot EUR 0,– te verlagen.  

Indien er na aanpassing toch nog communicatiekosten in rekening zouden worden gebracht, zou dit als inleg kwalificeren. Dit betekent dat niet langer de Code maar het wettelijk regime van de Wet op de Kansspelen van toepassing is. Live-shows en talentenjachten kunnen dan alleen nog kansspelen organiseren indien ze een vergunning hebben verkregen. Deze vergunningen worden echter niet verstrekt.  

Lees hier het volledige bericht.

 

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen