020 530 0160

EU wil veiliger internet en minder spam

Gepubliceerd op 17 december 2004 categorie├źn 

 


Minister Brinkhorst heeft zijn Europese collega’s achter zich gekregen met zijn intenties om spam op Europees niveau te bestrijden. In Brussel is  tijdens de TelecomRaad het politiek commitment hierover nadrukkelijk bekrachtigd. De EU zal de komende vier jaar 45 miljoen euro besteden. “De helft van het bedrag gaat naar bewustwordingscampagnes”, aldus de minister.


 


De EU-ministers die verantwoordelijk zijn voor telecommunicatie discussieerden deze week  in Brussel ook over ongewenste emailberichten (spam).  Zo’n 60 procent van het huidige emailverkeer bestaat uit spam. “We hebben vandaag een politieke verbintenis beklonken om hier op Europees niveau iets tegen te doen. Ik zeg niet dat we spam helemaal weg kunnen werken maar we moeten in ieder geval de toename ervan stoppen”, aldus Brinkhorst. Hij voegde eraan toe dat ook overlegd zal worden met niet EU-landen, “want het is natuurlijk een globaal probleem”.


 


Lees hier het hele bericht.


 

Bron: Economische zaken
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Linda Eijpe

publicaties

Gerelateerde artikelen