020 530 0160

EU-Parlement accepteert gewijzigde merkenrichtlijn en -verordening

Gepubliceerd op 24 december 2015 categorieën ,

 

 

 

 

 

 

Het Europees Parlement heeft het ‘Trademark Reform Package’ op15 december geaccepteerd.Hiermee zijn de wijzigingen in de Gemeenschapsmerkenverordeningen de Merkenrichtlijn klaar voor officiële publicatie en inwerkingtreding.

De definitieve versies worden op 24 december 2015 gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie. Op 13 januari 2016, 20 dagen na publicatie, zal de gewijzigde Merkenrichtlijn in werking treden. Lidstaten krijgen in totaal 3 jaar om de richtlijn te implementeren in het nationale recht. Op 23 maart 2016, 90 dagen na publicatie, zal ook de gewijzigde Gemeenschapsmerkenverordening van kracht worden.

De vernieuwde wetgeving maakt de inschrijving van merken goedkoper, sneller en betrouwbaarder. Daarnaast wordt het ook mogelijk om beslag te leggen op namaak-goederen die op het grondgebiedvan de EU in doorvoer zijn.

Met het wijzigen van de Richtlijn en Verordening wordt ook de naam van het bureau dat verantwoordelijk is voor de Europese merkenregistraties gewijzigd: het ‘Office for Harmonization in the Internal Market’ zal voortaan het ‘European Union Intellectual Property Office’ heten.

Lees hier het persbericht (PDF) van het Europees Parlement.

Bron: Europees Parlement
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen