020 530 0160

Entertaimentindustrie in de aanval tegen P2P

Gepubliceerd op 26 januari 2005 categorieën 

Met de pleidooidatum in zicht in de Grokster-zaak (29 maart) wordt door de entertaimentindustrie alles uit de kast gehaald om de Supreme Court te overtuigen van de inbreukmakende activiteiten van P2P diensten. Naast de overheid en verschillende staten hebben ook organisaties die niets te maken hebben met deze kwestie, zoals de National Football League en de Christian Coalition of America, brieven aangeboden aan het Supreme Court met de vraag P2P systemen aansprakelijk te houden voor auteursrechtinbreuk. Volgens de aanhangers van de entertainmentindustrie trekken de P2P aanbieders voordeel uit de wens van gebruikers naar gratis muziek en films en zijn ze daarom aansprakelijk.


Dat lagere rechters hebben geoordeeld dat P2P netwerken als onder anderen Grokster en Morpheus niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor auteursrecht inbreuk, doet de entertainmentindustrie niet vrezen voor de uitkomst van het hoger beroep in de Grokster-zaak. Ze verwijzen daarbij naar de rechtzaken tegen Napster en Aimster (netwerken die trouwens significant verschillen van Grokster).


De P2P United trade group vreest juist een innovatiestop door de houding van de entertainmentindustrie ten opzichte van nieuwe technologieën. P2P staat nog in de kinderschoenen en de auteursrechtelijke problemen die nu nog spelen zullen in de toekomst worden opgelost, aldus P2P United.


Lees hier het volledige artikel.

Bron: wired.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen