020 530 0160

Effect P2P sharing op muziekverkoop statistisch nul

Gepubliceerd op 13 februari 2007 categorieën 

Volgens een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Political Economy is er geen verband tussen de dalende muziekverkopen en de populariteit van het downloaden via p2p-sites. 


Voor het onderzoek is een grote hoeveelheid aan data van muziekdownloads en muziekverkopen met elkaar vergeleken om een oorzakelijk verband te vinden tussen het downloaden van illegale muziekbestanden en albumverkopen.                                                                                         In 2002 zijn er 803 miljoen cd’s verkocht, een afname van zo’n tachtig miljoen cd’s ten opzichte van 2001. De RIAA heeft de schuld van de dalende verkoopcijfers altijd gelegd bij het bestaan van p2p-netwerken. Volgens het onderzoek echter zijn p2p-netwerken slechts verantwoordelijk voor een afname van zes miljoen.  


De vraag die dan rijst is waar de afname van de overige 74 miljoen vandaan komt. In het onderzoek komen twee redenen naar voren. De eerste is dat de platenmaatschappijen uitgaan van het aantal platen dat zij leveren aan de tussenhandel en niet van het aantal dat daadwerkelijk verkocht wordt. In het onderzoek wordt gesteld dat winkeliers minder groot inkopen. Tevens wordt de groei van de dvd-verkopen aangedragen als mogelijke verklaring voor de daling van cd-verkopen. Tenslotte kunnen mensen hun geld maar één keer uitgeven. 


Lees hier het hele bericht van Webwereld en hier het onderzoek


 

Bron: Webwereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen