020 530 0160

Eerste Kamer krijgt toezegging over aanpak spam

Gepubliceerd op 22 april 2004 categorie├źn 

 


De Eerste Kamer is dinsdagmiddag akkoord gegaan met het voorstel voor de wijziging van de Telecommunicatiewet. Met de instemming van de Eerste Kamer gaat de regering de richtlijnen van de Europese Unie op het gebied van electronische communicatie nu in de praktijk brengen. 


 


Als gevolg van de wetswijziging is het niet langer toegestaan om spam te sturen naar consumenten.


 


In het debat met de Eerste Kamer zegde Minister Brinkhorst (economische zaken) toe dat hij op korte termijn in een gesprek met de vijf grootste providers in Nederland, die zeventig procent van het mailverkeer verzorgen, zal aandringen op het bestrijden van spam, de hinderlijke ongevraagde post per mail.


 


Nederland is overigens zelf ook een grote bron van spam, zoals ongevraagde reclame-uitingen via email. Volgens Brinkhorst staat ons land op de vijfde plaats in de wereld in het rijtje spamverspreiders. Brinkhorst zei dat hij spam met een mix van technologische wapens, overleg op nationaal, Europees en ook internationaal niveau en met regelgeving te lijf wil gaan.


Lees hier het persbericht.

Bron: Eerste Kamer
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Linda Eijpe

publicaties

Gerelateerde artikelen