020 530 0160

Economische Zaken: mobiel internet gaat grote vlucht nemen

Gepubliceerd op 25 februari 2008 categorieën ,

Mobiel internet zal de komende jaren een grote vlucht nemen, zo voorspellen twee onderzoeken in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.


De onderzoekers spreken de verwachting uit dat consumenten binnenkort veel meer via mobiele apparaten gaan internetten. Wel wordt duidelijk dat een schappelijke prijs voor mobiel internetten en e-mailen een belangrijke factor is voor deze doorbraak.


Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat een overgrote meerderheid van de respondenten regelmatig gebruik maakt van een mobiele telefoon (91 procent). Van de respondenten die regelmatig een mobiele telefoon gebruiken, heeft bijna de helft (46 procent) twee of meer mobiele telefoons of apparaten waarmee hij/zij mobiel kan communiceren. Blackberry’s en vergelijkbare ‘handheld’ apparaten worden het meest gebruikt door mensen in hogere leeftijdscategorieën. De meeste respondenten betalen de rekening van hun mobiele toestel zelf en gebruiken deze meer privé dan zakelijk (84 procent). Meer dan de helft van de Nederlanders maakt dagelijks gemiddeld 2 uur of meer gebruik van internet (5 procent).


Lees hier het hele bericht.

Bron: Ministerie van Economische Zaken
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen